RU  UA
ГоловнаЗахворюванняДієтаКонсультаціяРецептиФорумБлоґиНовиниМастеркласФКУ АкадеміяКонтакти
2018-07-09

International PKU Day 28.06.18 - як це було

Найбільш довгоочікувана і радісна для нас подія року – це International PKU Day. У цей день ми по традиції збираємо батьків і дітей зі всіх регіонів України, щоб отримати нові знання, поспілкуватися та влаштувати дітям справжнє свято.

Pusha0.jpg

Програма, як завжди, була дуже насичена. Для батьків – лекції наших провідних фахівців з ФКУ, для дітей – навчання основам дієтології, конкурси, рухливі ігри.

Pusha5.jpg

У цьому році захід проходив в Конгрес-готель «Пуща» - мальовничому куточку природи на свіжому повітрі.

Pusha01.jpg

Перша лекція лікаря дієтолога-метаболиста ЦОЗ «Охматдит» Шкурко Тетяни Олександрівни була присвячена порівнянні українських та закордонних рекомендацій по лікуванню дітей з ФКУ. Вперше був проведений аналіз різних даних щодо споживання білка для всіх вікових груп, рекомендованих в різних країнах.

Pusha211.jpg

Впровадження та корекція дієти, графік обстежень, необхідні аналізи, моніторинг, принципи «англійської дієти» і нові перспективні методи лікування – ці теми викликали величезний інтерес у нашої аудиторії.

Pusha3.jpg

Всі охочі могли задати питання, обговорити важкі і незрозумілі моменти, і, звичайно, отримати пораду фахівця.

Pusha1.jpg

Дуже великий резонанс викликала презентація лікаря-генетика Малєєвою Ірини Олексіївни, присвяченій «дорослому» періоду, в якій на доступних прикладах було показано вплив підвищених рівнів фенілаланіну на мозок і наслідки недостатнього дотримання дієти.

Pusha4.jpg

Лекція була цікава тим, що вперше були описані особливості поведінки пацієнтів із ФКУ і надані рекомендації, як уникнути різних відхилень, на що звернути увагу при складанні щоденної лікувальної дієти.

Pusha06.jpg

І сюрприз цього дня – майстер-клас по приготуванню низкобелковых страв, які продегустували наші діти.

Pusha7.jpg

Pusha09.jpg

Pusha6.jpg

Pusha8.jpg

Цей день запам'ятається дітям не тільки різною смакотою, але й пізнавально-розважальною програмою. Крім рухливих ігор з аніматорами, дітям було запропоновано послухати казку про здорове харчування від нашого дієтолога Олени Погрібної.

Pusha11.jpg

Pusha05.jpg

Pusha14.jpg

Кульмінацією свята стало шоу мильних бульбашок – це було незабутнє видовище! Емоції переповнювали і дітей, та їх батьків!

Pusha22.jpg

Pusha21.jpg

До цього дня ми підготували нові методичні матеріали - інформаційні листки для дитячих дошкільних установ та шкіл, а також харчові щоденники з таблицями вмісту фенілаланіну та харчової цінності продуктів.

Listovka1-1.jpg

 

Ось так пройшов цей прекрасний день, який став справжнім святом для всієї нашої великої ФКУ-сім'ї. Висловлюємо подяку нашим партнерам – компанії Nutricia Advanced Medical Nutrition за допомогу в організації та проведенні свята, методичні матеріали та подарунки!

 Pusha10.jpg